https://www.mobil.se/nyheter/continuum-g-r-mobilen-till-dator
559076
Nyheter
Windows 10

Continuum gör mobilen till dator

Continuum är en funktion i Windows 10 som gör att du kan ansluta tangentbord, mus och skärm och få något som mer liknar en dator. Men funktionen kommer inte att fungera på äldre mobiler.

Continuum är en ny funktion i kommande Windows 10 som ger en enhet stöd för flera skärmar, precis som på en dator. Det innebär att du kommer att kunna koppla en mobil med Windows 10 till en skärm, tangentbord och mus och få något som åtminstone liknar en dator.

Microsoft är en smula förtegna kring hur funktionen kommer att fungera i praktiken. Du lär inte kunna få upp ett skrivbordsläge som i Windows 10 för datorer på skärmen, men med Microsofts Universal Apps kommer apparna att kunna bre ut sig och se ut precis som de gör i datorversionen av Windows. Microsoft ger som exempel att Office-programmen Word, Excel och Powerpoint kommer att vara PC-versionerna när du pluggar in till en större skärm.

Microsoft är dock tydliga med att det inte kommer att fungera på dagens mobiltelefoner när de får sin uppdatering till Windows 10. Gabriel Aul från Microsoft säger att Continuum kommer att fungera med äldre surfplattor, men till mobiler kommer det att krävas ny hårdvara. Gissningsvis kommer den eller de toppmobiler som Microsoft lanserar samtidigt med Windows 10 ha stöd för funktionen.

Här nedan är en video där Microsofts Joe Belfiore förklarar funktionen: