Trots konflikt i Indien

Cyanogen fortsätter stödja Oneplus One

Cyanogen lovar att fortsätta leverera uppdateringar av systemet till Oneplus One, trots att företagen hamnat på kollisionskurs i Indien.

Publicerad Uppdaterad

Telefonen Oneplus One innebar något av ett kommersiellt genombrott för företaget Cyanogens Androidversion Cyanogenmod. Cyanogenmod har gått att installera på andra mobiler sedan länge och uppskattas för att det behåller Googles rena androidgränssnitt samtidigt som man lagt till en stor mängd inställningsmöjligheter. Oneplus One var dock den första mobilen som levererades med Cyanogenmod förinstallerat.

När Oneplus skulle börja sälja One i Indien upptäckte de dock att Cyanogen utan att informera dem tecknat ett avtal med företaget Micromax som gav detta ensamrätt på Cyanogenmod på den indiska marknaden. Den indiska versionen av One får ett annat system, och Oneplus publicerade ett pressutskick där de sade att de inte förstod vad Cyanogen höll på med men att de räknade med att deras One ska fortsätta att få uppdateringar i ett år till.

Detta ledde naturligtvis till spekulationer att de två företagen hamnat i konflikt, och att Cyanogen därför tänkte överge supporten av Oneplus One.

Nu har Cyanogen gått ut med ett officiellt uttalande på sin blogg, där man förtydligar att man kommer att fortsätta att skicka ut over the air-uppdateringar till samtliga Oneplus One med Cyanogenmod, inklusive de som kan tänkas finnas i Indien om användaren lyckats köpa en på omvägar.

Cyanogen anger ingen tidsram för dessa uppdateringar, så det besked som gäller är fortfarande det från Oneplus att telefonen kommer att få uppdateringar ett år framåt. Defter dessa händelser kan man också misstänka att Oneplus inte är helt tända på att använda Cyanogenmod i sin nästa telefon.

Källa