Ny butik i samarbete med Amazon

Därför försvann Android Wear-sektionen från Googles onlinebutik

Ryktet om Android Wears död är betydligt överdrivet. Sektionen för hårdvaran må ha försvunnit från Googles onlinebutik, men en ny butik slår nu i stället upp portarna. Och det hela sker i samarbete med e-handelsjätten Amazon.

Publicerad Uppdaterad

I torsdags fanns helt plötsligt inte längre någon Android Wear-sektion i Googles onlinebutik. Dessutom stod flera av de Android Wear-enheter som tidigare gått att köpa listade som ”ej tillgängliga längre”. Då Google undlåtit att komma med någon förvarning om saken, än mindre svarade på frågor, så drog spekulationerna om en eventuell nedläggning av plattformen igång. Men så visar sig nu icke vara fallet. Android Wear lever och frodas, men kommer inte att säljas via Google onlinebutik längre. 

Förklaring via Twitter

Det är Googles Android Wear-specialist Hoi Lam som via Twitter nu meddelar att plattformen lever och mår bra, men att Google tagit ett beslut om att inte sälja produkter från tredjepartstillverkare via sin butik längre. Och eftersom Google inte har tillverkat någon egen Android Wear-enhet sedan romarrikets glansdagar så får alltså hela sektionen flytta ut ur onlinebutiken.  I stället öppnar man nu en helt ny butik i samarbete med Amazon, helt exklusivt förbehållen Android Wear-hårdvara. I den här butiken kan man dock inte få varorna levererade till svenska adresser så vi är hänvisade till andra återförsäljare.

Källa