1
1
https://www.mobil.se/nyheter/de-presenterar-telefonen-som-bade-viks-och-rullas
570225
Nyheter
falskt
När du vill ha allt

De presenterar telefonen som både viks och rullas

Nu kan du få tre enheter i en om du väljer TCL:s telefon Fold 'n' Roll.

Om du inte vet om du vill ha en stor telefon, en ännu större telefon eller en surfplatta, då kan TCL ha manicken för dig. Företaget har nämligen presenterat telefonen Fold 'n' Roll som kan beskrivas som tre enheter i en. I grunden är det en telefon på 6,87 tum och skärmen kan vikas upp så att den blir 8,85 tum på samma sätt som exempelvis Galaxy Z Fold 2 och Huawei Mate XS. Slutklämmen är att Fold 'n' Roll har en rullbar skärm som kan rullas ut till en surfplatta på 10 tum.

Det finns inte några tekniska specifikationer på Fold 'n' Roll. Enligt TCL så har de för avsikt att släppa sin första enhet med "flexibel skärmteknik" i år, men specificerar inte om det handlar om Fold 'n' Roll eller någon enhet som de ännu inte har tillkännagivit. 

Vi har tidigare rapporterat om att TCL ska etablera sig på den svenska marknaden men några detaljer om när det kommer att ske är ännu inte bekräftade. Kanske är det troligaste att vi får se TCL:s uppdaterade 20-serie av mer traditionella smartphones i svenska butiker innan den mer experimentielal vik-och rullbara telefonen dyker upp här.