Lanseras i kväll

Det här väntar vi oss av Razer-mobilen

I kväll får vi troligen ett nytt mobilmärke. En läcka ger en bild av vad vi kan vänta oss av Razer-lanseringen.

Publicerad Uppdaterad

Razer har gjort sig ett stort namn på gamingsegmentet för PC-datorer, och att man hade ambitioner att ge sig in på mobilområdet stod klart om inte förr så när man köpte mobiltillverkaren Nextbit i början av året.

I kväll håller Razer en lansering med mobilfokus i London, och vi är på plats och bevakar vad som troligen blir släppet av en mobiltelefon med gamingfokus.

Exakt vad det innebär har vi kanske fått en ledtråd om nu, när den brittiska återförsäljaren 3G av misstag en kort stund lade upp en produktsida för Razer Phone. Det kan förstås ha varit en platshållarsida, men specifikationerna som angavs kändes en smula för specifika för det.

Enligt dessa specifikationer ska Razer Phone ha en 5,72 tums skärm tillverkad av Sharp i IGZO (Indium-gallium-zinkoxid), som alltså använder LCD-teknik och ska utmärka sig för en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Upplösningen anges inte men en tidigare läcka har föreslagit 2560 x 1440 pixel vilket känns helt rimligt för en mobil med spelfokus. Av detta verkar det som att Razer Phone inte hakar på trenden med skärm i 18/9-format som täcker nästan hela framsidan, vilket är rimligt om det är spel och inte film som är i fokus.

Kanter över och nedertill lär också vara nödvändiga för de dubbla framåtriktade högtalare (Dolby Atmos, THX-certifierade) som telefonen ska ha. Razer Phone ska också vara försedd med ett rejält batteri på 4000 mAh, och 8 gigabyte arbetsminne som ska räcka till alla spel du kan tänka dig. Telefonen anges ha 64 gigabyte lagringsminne, men det finns inget som säger om det är den enda konfigurationen. Vi får inga uppgifter om chipsetet i telefonen, men allt annat än Snapdragon 835 vore uppseendeväckande.

Det faktum att vi blivit inbjudna till lanseringen talar för att vi kan räkna med att få se Razer Phone i Sverige. I kväll får vi veta mer.

Källa