Annons

Kameror och batteri

Detaljerade specifikationer för Samsung Galaxy S24-serien i stor läcka

En stor Galaxy S24-läcka ger oss nya bilder och detaljerade uppgifter om minne, kameror och batteri i det tre modellerna i Galaxy S24-serien.

Publicerad Uppdaterad

Det är Windows Report som står för den nya läckan, som inkuderar både bilder och detaljerade uppgifter om Samsung Galaxy S24, s24 Plus och S24 Ultra. Bilderna som känns officiella bekräftar cad-renderingarna som läckte i september, att modellerna har ungefär likadan baksida som S23-serien, men att kanterna har blivit mindre rundade och därmed blir särskilt S24 och S24 Plus väldigt lika Iphone 15-serien. Den största förändringen i formen är att Samsung slutgiltigt backar ut ur sin satsning på krökta skärmar, för även Galaxy S24 Ultra har nu en skärm som är helt platt, inte ens lite krökt som på S23 Ultra.

Galaxy S24 Ultra kommer enligt läckan i fyra färger, Titanium Black, Titanium Gray, Titanium Violet och Titanium Yellow. Vilket är ett inte särskilt subtilt sätt att säga att Ultra-modellen har en ram av titan. De andra två modellerna väntas få så kallad Armor Aluminium, och komma i ungefär samma färger, men utan titan i namnet. De heter då istället Onyx Black, Marble Grey, Cobalt Violet och Amber Yellow.

Skärmen på S24 Ultra väntas bli lika stor som på föregångaren, medan de två andra modellerna får något större skärm. Samma sak gäller batterierna, Ultra-modellen ligger kvar på 5000 mAh, medan S24 ska få 4000 mAh och Plus 4900 mAh. Om det innebär att själva telefonerna också blir större framgår inte eftersom de läckta uppgifterna inte innehåller telefonernas mått. Däremot ska S24 Plus ha fått sin skärmupplösning höjd till  QHD+. Uppdateringsfrekvensen är fortsatt 120 Hz.

När det gäller prestanda sägs här S24 Plus och Ultra få Snapdragon 8 gen 3, medan S24 får Samsungs motsvarighet Exynos 2400. Det här kan säkert skilja från region till region och den enda slutsats vi kan dra är att S24-serien verkar komma med både Qualcomms och Samsungs chipset.

Däremot sägs alla tre modellerna få större så kallade vapor chambers, det vill säga vätskedriven kylning. Kyldelen sägs bli 1,5 gånger större än tidigare på S24, 1,6 gånger på S24 Plus och 1,9 gånger på S24 Ultra jämfört då med föregångarna i S23-serien. Kylningen är en viktig faktor för prestandan över tid.

En av Samsungs främsta säljargument för de nya modellerna och det den utökade prestandan ska utnyttjas till sägs vara AI, och man har registrerat AI Phone och AI Smartphone som varumärken. Den artificiella intelligensen ska bland annat användas till att översätta meddelandeappar i realtid mellan mer än ett dussin olika språk och att förbättra kamerans bilder med generativ AI som alltså ska lära sig över tid. Dessutom ska man kunna göra sökningar på objekt i bilder bara genom att markera dem.

Kamerauppsättningen på Galaxy S24  och S24 Plus ser ut att bli desamma som de senaste två åren, det vill säga en huvudkamera på 50 megapixel, en vidvinkelkamera på 12 megapixel och en kamera med 3x zoom på 10 megapixel. Samsung Galaxy S24 Ultra väntas få en huvudkamera på 200 megapixel, en vidvinkelkamera på 12 megapixel, och två zoomkameror, en med 3x zoom på 10 megapixel och en på 50 megapixel med 5x zoom. Periskopkameran på 10 megapixel med 10 gångers zoom i S23 Ultra är alltså ersatt med en mer högupplöst kamera med lägre inzoomningsgrad. Bildresultatet kan mycket väl bli lika bra eller bättre även vid högre inzoomning tack vare den högre upplösningen.

Samsung Galaxy S24-serien väntas lanseras den 17 januari.

Källa: Windows Report