En plats för dig

Easypark lanseras i Göteborg

Nu blir det lättare att betala för parkering i Göteborg tack vare tjänsten Easypark.

Tjänsten Easypark går att använda för att betala för parkering i över 3200 städer i fler än 25 länder. Redan tidigare har det gått att betala med tjänsten på utvalda platser i Göteborg, men nu ansluter sig Göteborgs Stad till tjänsten. Det innebär att det nu går att betala med appen för ytterligare drygt 70000 parkeringsplatser i staden som tillhandahålls av Göteborgs Stad.

Göteborg är dessutom en av de första städerna i Sverige som inför ett auktorisationssystem för parkeringstjänster, vilket innebär att man öppnar upp för fler parkeringsappar för att ge kunder fler möjligheter att välja betalalternativ.

- Vi har valt den här lösningen för att underlätta för kunderna, framför allt för de som kommer som besökare till Göteborg, säger Daniel Sandström som är chef för Marknad och Affärsutveckling, Parkering Göteborg. Om man inte bor i staden har man kanske inte vår app, utan har tidigare valt att betala i betalautomat. Genom att vi nu öppnar upp för andra aktörer blir det enklare även för den här kundgruppen att betala digitalt.