https://www.mobil.se/nyheter/en-annan-s6
558696
Nyheter
ZTE Blade S6

En annan S6

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/ZTE_Blade_S6_.jpg?itok=MK9Cqi8d', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/ZTE_Blade_S6_.jpg?itok=-osOAfuz', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/ZTE_Blade_S6_.jpg', w: 2000, h: 1250, title: ' ' },]
ZTE visade upp sin nya Blade innan Samsungs lansering, men trots det finns det ett par beröringspunkter.

Med avrundade kanter och ett skal som ser ut att vara i aluminium ligger jämförelser med både Samsung S6 och Apples Iphone 6 nära till hands, men i ZTE Blade 6 är den metalfärgade baksidan i plast. Telefonen kan dock imponera på andra punkter och framförallt är det nog priset som skiljer den från konkurrenterna. Blade 6 ska kosta ungefär 2900 kronor när den kommer ut i svenska butiker under april månad. För det priset får man en telefon som ska vara ZTE:s mest påkostade telefon och det innebär att den har senaste versionen av Android, alltså 5.0 Lollipop och en åttakärnig processor. Uppkopplingen sköts med hjälp av senaste wifi-standarden och 4G.

Om det är något man tydligt sparat in på så är det materialen, för det som möjligen ser ut att vara aluminium i skalet på telefonen är plast. På baksidan ser man att ZTE skrivit frasen ”Designed by ZTE in California” så det är ju kanske lite väl tydlig blinkning till Apple. Tittar vi på insidan så har ZTE lagt på anpassningar och ett eget skal på Googles Android-gränssnitt och det här gränssnittet kallar ZTE för Mifavor 3.0 och det ska enligt ZTE själva i alla fall varsamt förenkla och förbättra Android så att det även blir lätt att vänja sig vid för den som kommer från ett annat operativsystem och här syftar de säkert på Apples Ios.

Skaka för att lysa
Sensorerna i ZTE Blade 6 där vi hittar bland annat närhetssensor, ljussensor och accelerometer ska man kunna använda för att styra telefonen på ett par olika sätt. Funktionen kallas för ZTE Smart Sense och gör det mjöligt att bara genom att röra på telefonen aktivera olika funktioner. För telefonen mot dig för att aktivera selfie-kameran, skaka på telefonen för att starta ficklampan och så vidare. Det låter inte jättepraktiskt, men vi får återkomma med en definitiv bedömning när vi testat det här i praktiken inom kort.

Kamerafunktionen i ZTE Blade S6 sägs vara central och kanske kan kamerasensorn från Sony borga för bättre kvalitet än vi fått ut av tidigare ZTE-modeller. Kameran är på 13 megapixel och ska ha flera mjukvarufunktioner som gör det lättare att ta bra bilder eller filma, något som kameran gör i full HD-upplösning.

ZTE Blade S6 ska finnas att köpa i Sverige under nästa månad så då bör vi kunna återkomma med ett test av telefonen.

Ämnen

Fakta ZTE Blade S6
Mått:
144 x 70,8 x 7,9 mm
Vikt: Ingen uppgift
Skärm: 5 tum med HD-upplösning 720 x 1280 pixel
Kamera: 13 megapixel, fotolampa, autofokus. Främre kamera på 5 megapixel 
Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
Processor: Åttakärnig Qualcomm Snapdragon 610, 1,4 Ghz
Arbetsminne: 2 GB
Lagringskapacitet: 16 GB
Batteri: 2400 mAh
Övrigt: Dolby-ljud, LTE Cat 4, GPS, FM-radio, Bluetooth 4.0
I butik: April 2015
Pris: 2900 kronor