Tre blir två

Enklare trådlös laddning i framtiden

Trådlös laddning har inte riktigt tagit fart än, men nu har två av tre storspelare slagit sina påsar ihop för att göra det enklare för dig.

Publicerad Uppdaterad

Trådlös laddning är fortfarande lite i sin linda. Dels för att tekniken fortfarande är ganska begränsad, men också för att det finns flera spelare med olika standarder för trådlös laddning, vilket effektivt bromsar utbredningen av laddare och enheter med stöd för det hela.

Men nu har Power Matter Alliance och The Alliance for Wireless Power meddelat att de startat ett samarbete för att förbättra trådlös laddning i framtiden. Rent praktiskt betyder det att två av tre storspelare, där Wireless Power Consortium och deras Qi-standard utgör den tredje, nu jobbar mot samma mål.

Förhoppningsvis kan alla tre lära sig prata med varandra inom kort, så att vi konsumenter bara behöver bekymra oss om trådlös laddning och inte vilken standard den trådlösa laddningen använder sig av.

Just när det kommer till trådlös laddning är det minst sagt en tillväxtmarknad. 2013 levererades det 25 miljoner enheter (både laddare och enheter) med stöd för tekniken och det spås växa till 1,7 miljarder enheter under en tioårsperiod.