https://www.mobil.se/nyheter/ericsson-varslar-2200-i-sverige
558746
Nyheter
Drabbar främst Stockholm

Ericsson varslar 2200 i Sverige

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/ericsson-hq-07.jpg?itok=TgER3rP7', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/ericsson-hq-07.jpg?itok=BihL8XGd', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/ericsson-hq-07.jpg', w: 2000, h: 1296, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/ericsson-hq-11.jpg?itok=QRndcQpf', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/ericsson-hq-11.jpg?itok=3tXfyIv4', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/ericsson-hq-11.jpg', w: 1425, h: 1500, title: ' ' },]
Telekombolaget Ericsson varslar 2200 av sina anställda i Sverige. Beskedet gav bolaget nu på morgonen.

Neddragningarna i Sverige är en följd av bolagets effektiviseringsprogram som inleddes redan 2014. Varslets som nu lagts innebär att bolaget drar ner i Stockholm, Katrineholm, Borås, Kumla, Göteborg, Linköping och Karlskrona. Verksamheten i Katrineholm avvecklas helt. Huvuddelen av de varslade arbetar idag i Stockholm. Där drabbas 1 125 medarbetare.

Ericsson menar bland annat att man ska optimera antalet leverantörer och öka mängden outsourcing. De områden som påverkas är enligt Ericsson försäljning och administration där det sker en generell effektivisering samt inom produktion och forskning och utveckling där man genomför vad man kallar strukturella förändringar.

Det Ericsson gör nu säger man är att fokusera på mobil infrastruktur och telekomtjänster, samt satsar på några utvalda tillväxtområden, bland annat molntjänster, IP-nät, TV och Media.

– Det finns egentligen två anledningar till det som sker i dag. Den ena är en strukturförändring inom produktion och forskning och utveckling. Den andra är effektivitetsförbättringar. Vidare har vi reducerat antalet hårdvaru- och mjukvaruplattformar under en längre tid och vi har även ändrat arbetssätt inom forskning och utveckling, säger Ericssons VD Hans Vestberg till TT.

Neddragningarna har som mål att spara 9 miljarder kronor till 2017.

I måndags meddelade Sony Mobile att man varslar hälften av sina anställda i Lund.