Snabb försäkring

Ersätter trasig mobil på ett dygn

En ny mobilförsäkring låter dig få din trasiga mobil utbytt redan nästa arbetsdag och var du än befinner dig i EU.

Publicerad Uppdaterad

Om din mobiltelefon eller surfplatta blir stulen eller går sönder får du med försäkringen enheten ersatt redan under följande arbetsdag. Ersättningsenheten levereras direkt till dörren var du än befinner dig inom EU och det är operatören Tre som introducerar försäkringen.

Från 79 kronor per månad

Försäkringen som heter 3Försäkring Express kostar från 79 kronor i månaden upp till 119 kronor per månad och har en självrisk på mellan 349 och 699 kronor när du behöver utnyttja den. Bakom upplägget står det amerikanska försäkringsbolaget Squaretrade som gjort sig kända genom att testa tåligheten hos nya flaggskeppsmobiler strax efter att de lanserats, något Mobil tidigare uppmärksammat. Samarbetet med Tre innebär Squaretrades första lansering på den svenska marknaden efter att tidigare ha haft verksamhet i till exempel Danmark, Finland och Storbritannien.

Som kund kan man välja om man vill ha sin trasiga enhet utbytt eller om man vill få den upphämtad, reparerad och levererad igen. För att teckna en försäkring måste man anmäla det samtidigt som du köper enheten eller genom att gå till en 3-butik inom tre månader efter köpet och visa att enheten är oskadad och fungerar. Månadskostnaden på 79 kronor täcker enheter som kostar upp till 3499 kronor, för 99 kronor per månad försäkrar du en produkt värd 3500 - 6499 kronor och för produkter med ett värde över 6500 kronor blir månadsavgiften på försäkringen 119 kronor per månad. Du får råka ut för två skador per år på din produkt och du betalar en ny självrisk för varje skada.

Innan du tecknar en försäkring som denna är det klokt att först undersöka vilka villkor som gäller för din hemförsäkring och om den eventuellt kan täcka skador på din mobiltelefon.