Officiellt

Ett steg närmare lansering av färdiga Android 12

Nya operativsystem kan vara spännande, nya funktioner och nya gränssnitt. Nu har den senaste versionen av Android gjorts tillgänglig för utvecklare i Android Open Source Project, men det dröjer innan du kan ladda ner den till din telefon.

Publicerad Uppdaterad

Att Android 12 varit på gång en länge tid är ingen nyhet. Nu har Google tagit nästa steg och laddat upp källkoden till AOSP (Android Open Source Project). Det finns dock inte att ladda ner en officiell version till någon mobil ännu. 

Enligt Google så kommer de att börja skicka ut uppdateringar till Android 12 till sina Pixeltelefoner inom några veckor. Övriga Androidtelefontillverkare kommer att följa i deras fotsteg med start senare under året. 

Nyheterna i nästa version av Android är bland annat att du kan fånga skrollade screenshots, ett enhandsläge och en överblick över vilken information dina appar samlat in (som är en av funktionerna i en ny integritetsmeny).

Snow Cone är namnet och Samsung lägger in nya designen

Samtidigt har vi fått veta att Google tar tillbaka dessertnamnen till Android och att Android 12 ska kallas för Snow Cone. Google skippade ju dessertnamnen för några år sedan, men nu är de alltså tillbaka. 

Vidare har Samsung introducerat Googles nya formspråk Material You med stora möjligheter att anpassa färger och utseende i gränssnittet efter personlig smak. Detta har Samsung gjort i den andra betaversionen av sitt One UI 4.0 som släppts för S21 i ett utvalt antal länder, inte Sverige. I den första betaversionen saknades designändringen.

Källa