https://www.mobil.se/nyheter/fabriksform-bekr-ftar-storleken-p-iphone-6
556123
Nyheter
Uppges mäta 4,7 tum

Fabriksform bekräftar storleken på Iphone 6?

Foto: Nowhereelse.fr.
Nya läckta bilder påstås visa upp en tillverkningsform som ska användas i tillverkningen av Iphone 6.

För några dagar sedan dök det upp bilder som sades föreställa en slags gjutform för Iphone 6, fotograferad i en Foxconn-fabrik.

Nu drar franska sajten Nowhereelse sitt strå till stacken med Iphone -rykten, och publicerar två nya bilder som påstås visa upp en annan tillverkningsform för Iphone 6.

På bilden syns också en Iphone 4S, vilket har gjort det möjligt för Nowhereelse att beräkna den ungefärliga dimensionen hos den kommande Apple-luren.

Så mycket större blir nya modellen

Enligt sajtens beräkningar kommer Iphone 6 ha en bredd på 64 millimeter, medan höjden ska mäta 138 millimeter. Om detta stämmer, innebär det att telefonen kommer att vara betydligt större än både Iphone 5S (58,6 x 123,8  mm och Iphone 4S (58,6 x 115,2 mm).

I nuläget finns det så klart inget som kan säkerställa att bilderna på tillverkningsformarna verkligen är äkta. Men vi vet att Nowhereelse har haft rätt det gällt vissa tidigare Iphone-rykten.

Förutom 4,7-tumsmodellen sägs det också att Apple har en Iphone-phablet på 5,5 tum i rockärmen.  Obekräftade källor uppger att båda modellerna ska visas upp i höst.

Ämnen