Patent avslöjar

Facebook experimenterar med modulär smartphone

Project Ara blev ingen hit. Ska Facebook lyckas med samma koncept?

Googles Project Ara blev ingen framgångssaga och LG G5 lyckades inte heller revolutionera smartphonevärlden. Trots det tycks Facebook nu vara inne på att ta fram en modulär smartphone.

Publicerad Uppdaterad

Facebook har en mycket hemlig division kallad Building 8, där det experimenteras för fullt med mängder av olika saker som aldrig ser dagens ljus. Möjligen kommer den modulära telefon man nu tros pyssla med att gå samma öde till mötes. Men att man är inne på det spåret råder det hur som helst inget tvivel om. Det avslöjar nämligen en färsk patentansökan som Business Insider uppmärksammat. 

Chef med Ara-erfarenhet

I patentet beskrivs en ”modulär elektromagnetisk enhet” som ska kunna användas med just smartphones eller smarta högtalare. Vad som dessutom är intressant är att chefen för Building 8, Regina Dugan, har ett förflutet som ledare för utvecklingsarbetet med Googles modulära smartphone Project Ara. Och flera av de personer som jobbade med just det projektet har sedermera gått till Building 8. Facebook har självfallet inte kommenterat uppgifterna, och lär knappast göra det förrän man har någonting konkret att komma med.