https://www.mobil.se/nyheter/fairphone-3-certifierad
567349
Nyheter
Rättvisemärkt mobil

Fairphone 3 certifierad

Just när vi räknat bort Fairphone för gott dyker Fairphone 3 upp vid horisonten.

Holländska Fairphone har som mål att arbeta för mobiltelefoner producerade mijövänligt, utan konfliktmineraler och under juste arbetsförhållanden. Med Fairphone 2 bevisade man att det gick, men till priset av en telefon som kändes gammal och klumpig när den var ny.

Det var tre år sedan, och sedan dess har det varit rätt tyst, och Fairphone har till synes främst arbetat med att påverka andra mobiltillverkare att producera mer rättvist. Tills nu, när Bluetooth SIG certifierat en produkt med namnet Fairphone 3.

Inget mer än namnet är känt om telefonen, men att den certifierats av standardorganisationen för bluetooth visar att det är en mer eller mindre färdig produkt och att vi kan räkna med en lansering inom de närmsta månaderna. Fairphone bekräftar också för sajten Android Authority att de arbetar med en ny produkt, utan att vara mer specifika än så.

Fairphone 2 krävde kanske sina dedikerade anhängare, men sedan dess har mycket hänt på mobilmarknaden. Till exempel görs de flesta mobiler med glasbaksida trots att våra läsare säger att de hellre skulle ha en plastbaksida på mobilen om de fick välja. Telefonerna har också över lag blivit större och tyngre, och kamerorna mycket bättre även i mellanprismobiler. Det finns alltså ingen anledning att utgå från att Fairphone inte byggt en konkurrenskraftig mobil den här gången, och vi ser fram emot att få se vad de har att erbjuda.