Precis som Iphone 5s

Fingeravtrycksläsaren i S5 knäckt

Samsungs toppmodell Galaxy S5 har inbyggd fingeravtrycksläsare, som tydligen kan knäckas på samma sätt som den till Iphone 5s.

Publicerad Uppdaterad

Det tog inte lång tid efter att Iphone 5s släppts förrän den hade ”hackats”. Det hela innefattade förvisso att du fotade fingeravtrycket i fråga, gjorde en avgjutning av det och sen hoppades på det bästa ungefär… men det gick!

Nu när Samsungs toppmodell Galaxy S5 är släppt i handeln testades samma metod på den fingeravtrycksläsaren med gott resultat. Metoden för att bryta sig in i de båda telefonerna känns väl knappast som något de flesta människor behöver oroa sig för, utan det känns mer som ett avsnitt ur Mission Impossible. 

Däremot kommer SRLabs, som gjort testet med Galaxy S5, fram till att Samsungs säkerhetslösning är potentiellt något sämre då du kan försöka hur många gånger du vill utan att telefonen kräver dig på lösenkod istället. Samtidigt är fingeravtrycket kopplat till Paypal, så om användaren har hela den biten inställd kan illvilliga personer göra betydligt mer skada för en S5-användare än för en Iphoneanvändare.

Känns den här typen av inbrott i telefonen som något du oroar dig över?