Med förbättrad sömnmätning

Fitbit Alta HR: Den eleganta pulsmätaren

I Fitbits uppdaterade version av Alta har man inte bara fått in pulsmätare i smidigt format, man har äntligen hittat ett sätt att gå vidare med sömnmätningen.

Publicerad:

7 mar 2017 - 11:17

Uppdaterad:

7 mar 2017 - 13:57

Alta HR heter Fitbits senaste aktivitetsarmband. Att säga att det är en uppdaterad version av förra årets Alta är att undersälja den en smula. För det första har man fått in en optisk pulsmätare som mäter kontinuerlig puls i världens tunnaste format. Utöver det mäts förstås också steg och kaloriförbrukning som vanligt för aktivitetsfarmband, detta med en elegant design där man kan byta ut armbandet mot läder eller metall om man vill.

Sömn mäter man också som alla aktivitetsarmband, men här har Fitbit äntligen tagit steget längre än att bara döma efter om man rör sig (vilket brukar resulterar i att en sömnlös natt räknas som man sovit som en stock eftersom man legat stilla och försökt sova). I stället tar man även hänsyn till resultatet från pulsmätare för att uppskatta när du sover ytligt, i djupsömn och i REM-sömn. Denna funktion kommer för övrigt ut även till de äldre Fitbit-armbanden Charge 2 och Surge i form av mjukvaruuppgradering.

Som vanligt med 'Fitbit är appen en viktig del av upplevelsen, med guider som ska motivera dig till ett bättre liv. Sömnmätningen ska till exempel användas för att upptäcka förändringar i ditt sömnmönster som kan vara ett tecken på att något inte står rätt till.

Fitbit Alta HR börjar säljas i april. Vi har inte svenskt pris ännu, men det amerikanska priset är 150 dollar, så 1500 kronor känns som en rimlig uppskattning.

.

.

 

.