Annons

Bättre stöd för hälsoappar

Fitbit lägger till stöd för Health Connect

Ytterligare en hälso-app för stöd för Google centraliserade hälsotjänst.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit är den senaste i raden av appar som får stöd för Googles Health Connect-tjänst. Funktionen är den största förändringen som läggs till i och med uppdateringen till version 3.69 av appen.

Health Connect är en tjänst som Google lanserade tidigare i år, och vars funktion är att göra hälso- och fitnessdata mer tillgänglig mellan olika appar. Avsikten är att Health Connect ska fungera som ett centralt nav för appar som vanligtvis inte synkroniseras med varandra. Nu ska den kommunikationen kunna ske via Health Connect, åtminstone vartefter fler appar och tjänster får stöd för Health Connect.

Appar som redan har stöd för Health Connect omfattar bland andra Google Fit, Samsung Health, Withings Health Mate och nu Fitbit.

Funktionen är inte aktiverad som standard, men går att aktivera genom att i Health Connect-appen navigera till Appbehörigheter, där Fitbit nu har dykt upp som ett alternativ. Aktivera appåtkomst genom att trycka på Fitbit-ikonen och markera varje alternativ för data som du vill tillåta appen att skriva eller genom att bara välja "Tillåt alla”.