Fitbit Charge och Charge HR

Fitbits nya stegräknare läckta

Ett läckt säljdokument visar att Fitbit Charge och Charge HR är nära förestående. Här är nyheterna.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit har en stark position på marknaden för sportarmband och stegräknare, men har haft det kämpigt att bygga vidare på den positionen. Den senaste produkten, armbandet Fitbit Force, lanserades för två år sedan och fick återkallas efter ett halvår för att armbandet orsakade nickelallergi.

Om det läckta dokumentet, som ser ut att vara en säljbroschyr, är äkta får vi nu äntligen se uppföljarna, Fitbit Charge och Charge HR.

Dokumenten innehåller funktionslistor för enheterna, och enligt dessa ser Fitbit Charge ut att ha i stort sett identiska funktioner som Fitbit Force hade, utom nickelallergin får man förmoda. Det innebär att enheten kan räkna steg, trappor, visa tiden och ta emot enklare notifieringar från mobilen samt mäta sömn genom rörelse och väcka användaren med vibrerande larm.

Den intressanta nyheten är i stället Charge HR som utöver detta även ska kunna mäta bärarens puls kontinuerligt 24 timmar om dygnet. Fitbit-enheterna har hittills utmärkt sig för sin batteritid och det ska bli spännande att se om Fitbit lyckas behålla batteritiden på över en veckas användande med kontinuerlig pulsmätning.

Läckan säger ingenting om hur programvaran bakom kommer att se ut, men med puls som indata borde Fitbit Charge HR rimligen kunna göra betydligt bättre beräkningar av kaloriförbrukning och sömn än vad som är fallet i dag.

Källa