Snabbt sjunkande batteritid och batterihälsa

Fler Iphone 14 och 14 Pro-användare rapporterar snabbt ras i batterikapacitet

Snabba ras i batterinivå har blivit en vanlig syn för allt fler Iphone 14 Pro-användare.

Iphone 14 Pro har förbättrad kamera och den nya dynamiska ön i skärmen men tycks också dras med omfattande batteriproblem, något som blivit allt tydligare den senaste tiden.

Snart ett år efter att den släpptes har Iphone 14 Pro betydligt sämre batteritid och kraftigt reducerad batterikapacitet, jämfört med tidigare Iphone-modeller. Det kan undertecknad se på den Iphone 14 Pro vi använder dagligen och det syns i allt fler rapporter från användare världen över. 

I såväl sociala medier som i olika forum blir rapporterna allt fler om till synes oförklarlig batteridränering i Iphone 14 Pro, utan att systemet kan peka på någon app som skulle vara orsaken. Samtidigt kan vi se att Ios rapporterar batterihälsa på 87 procent, vilket är en snabb kapacitetsminskning på de 11 månader den har funnits.

Att byta ut batteriet på en Iphone 14 Pro hos Apple kostar 1345 kronor. Om du däremot har Applecare Plus får du ett batteribyte gratis om kapaciteten dyker under 80 procent. Mobil har sökt Apple Sverige för en kommentar.