Uppgifter från operatörer

”Förbeställning av Iphone 8 inleds den 15 september”

Källor från två tyska mobiloperatörer gör gällande att Apples samtliga nya Iphone-modeller kommer att vara möjliga att förhandsboka från och med den 15 september, det vill säga tre dagar efter presentationen.

Publicerad Uppdaterad

På tisdag är det dags för ett av de kanske viktigaste och mest förhandshajpade Apple-eventen någonsin. Då ska nämligen Iphone 7S, 7S Plus och Iphone 8 (eller Iphone X, som den också påstås heta) presenteras. Framför allt den sistnämnda är oerhört viktig för Apple, som anklagats för att inte ha varit tillräckligt innovativa på länge. Apple har bekräftat eventdatumet, men däremot har man inte kommit med några uppgifter om när enheterna blir tillgängliga, något som man normalt sett avslöjar i samband med själva eventet. Men nu kommer uppgifter från två tyska mobiloperatörer om att förhandsbeställningarna drar igång från och med fredagen den 15 september. Det handlar om två anonyma källor till sajten Macerkopf, och eftersom uppgifterna inte är bekräftade bör de betraktas med en viss skepsis. 

Brukar gå fort

Det är dock långt ifrån någon vild och galen uppgift. Apple har för vana att göra sina enheter tillgängliga för förhandsbokning relativt kort efter lanseringarna. Om man tittar på Iphone 7 så gick det faktiskt ännu snabbare. Telefonen presenterades den 7 september och gick att förbeställa den 9 september. Leveranserna inleddes redan veckan därpå, närmare bestämt den 16 september. Tidigare rykten har gjort gällande att Iphone 8 kommer att börja levereras den 22 september, vilket är exakt en vecka efter att förhandsbeställningarna öppnat. Men det går som sagt inte att vara helt säker förrän Tim Cook avslöjat datumen på tisdag. 

Källa