Bildspel

Första intrycket av Nokia Lumia 925

Nokia Smart Camera är ett helt paket med funktioner och kan användas som telefonens standardfunktion när du trycker ner kameraknappen. Du behöver inte välja funktion förrän du tagit din bild.
Nokia Lumia 925 har inte integrerad trådlös laddning, men ett speciellt skal för ändamålet finns att köpa till. Det knäpper man på över telefonens baksida.
Edvard Bergström som är kommunikationschef på Nokia och skymtar i skärmen på Nokia 925 var en av de som visade upp funktionerna i telefonen.
En av funktionerna i Nokia Smart Camera är möjligheten att ta actionbilder där man kan fånga en händelse i en och samma bild.
Ramen är i metall, men baksidan är gjord i plast.

Aluminiumkant tillsammans med kameran och dess nya funktioner utmärker kommande Nokia Lumia 925. Vi har tittat närmare på den.

Publicerad Uppdaterad

I handen känns nya Nokia Lumia 925 betydligt lättare än systermodellen 920. Metallramen på Lumia 925 löper runt och fungerar även som antenn för telefonen, något som dock inte ska påverka täckningen negativt, uppger Nokias produktchef Björn Kullgren.

– Mottagningen är något som vi gjort omfattande tester kring och i våra telefoner påverkas inte täckningen av om det är metall eller polykarbonat i skalet, säger Björn Kullgren när Mobil träffar honom för att titta närmare på Lumia 925 och testa de kamerafunktioner som även kommer till övriga Lumia-modeller med Windows Phone 8 i sommar.

Uppdateringen som kallas Lumia Amber innehåller förutom de nya kamerafunktionerna även en uppdatering så att befintliga WP8-telefoner med undantag av Nokia Lumia 620 får fm-radion som redan finns inbyggd aktiverad, något som enligt Björn Kullgren varit ett tydligt önskemål från många användare.

Tio snabba bilder

Kamerafunktionen Nokia Smart Camera tar tio bilder i snabb följd varje gång du tar en bild och de här bilderna som tas i upplösningen 5 megapixel möjliggör en rad olika effekter som du kan välja bland när du tagit bilden. Du kan spara varje steg i en rörelse och få den samlad i en bild, du kan sudda bort folk som går förbi i bakgrunden av motivet, skapa selektiv rörelseoskärpa och givetvis välja bland de tio bilderna för att spara den bästa.

Nokia Lumia 925 börjar säljas i utvalda länder nu i juni, men i Sverige får vi vänta till årets sista kvartal innan telefonen finns tillgänglig, då till ett pris på cirka 5200 kronor. Innan dess, redan nu i sommar kommer kamerafunktionerna i uppdateringen Lumia Amber till Nokias befintliga telefoner med Windows Phone 8.

Fakta Nokia Lumia 925

Typ: Smartphone med Windows Phone 8

Mått: 70,6 x 129 x 8,5 mm

Vikt: 139 gram

Skärm: 4,5 tums Amoled-skärm med 334 pixlar per tum, Clearblack-teknik och 768 x 1280 pixel

Processor: Tvåkärmig Qualcomm Snapdragon S4 på 1500 Mhz

Arbetsminne: 1 GB

Lagringsminne: 16 GB internt minne, ingen minneskortsplats

Batteri: 2000 mAh, ej utbytbart. trådlös laddning enbart via extra skal man knäpper på

Kamera: 8,7 megapixel, dubbla fotolampor, fysisk kamerknapp,videoinspelning i full HD

I butik: Under fjärde kvartalet

Pris: Cirka 5200 kr