Annons

Nyskapande monstermobil

Första intrycket: LG V10

Det är en rejäl pjäs med mycket nytänkande i. LG tar utvecklingen i en annan riktning med sin nya V10.

Publicerad Uppdaterad

Den känns tålig, LG:s V10 med metallram och en ordentlig gummiaktig baksida. Den är tålig också. Finliret med läder från flaggskeppet LG G4 känns långt borta och här är det istället funktion som kommer i första rummet. Om du hade fått frågan vad du saknar i din nuvarande telefon så är kanske en extra skärm inte det första du kommer att tänka på. Förmodligen inte heller att du gärna vill ha två selfie-kameror, men inget av det här hindrar LG från att ge oss just det.

Förutom att vara en telefon där LG fokuserar mycket på video och lyckas bra med det så introduceras konceptet med en liten extraskärm. Den sekundära skärmen är inklämd till höger om de två kamerorna på telefonens framsida och kan både komplettera det de ser på den stora skärmen och agera på egen hand. Du kan själv välja vad den extra lilla skärmen ska användas till och du har ett par olika användningsområden att välja mellan. Om du har ett missat samtal visas det på lilla skärmen och samma sak om du installerar en ny app så visas den processen på lilla skärmen. Utöver det så kan du välja att ha ditt namn skrivet i lilla skärmen, du kan använda den för att kontrollera musik som spelas och du kan ha ikoner för de senaste apparna du använt här liksom ikoner för favoritkontakterna från din adressbok. När du startar kameran så används den lilla skärmen för att växla mellan olika kameralägen.

De två olika kamerorna för självporträtt ger olika bildutsnitt, vilket du tydligt ser nedan. Den ena är tänkt att användas när det bara är du i bild, medan den andra har vidvinkel och passar bättre när flera ska få plats.

Tydligast med kameran är dock att LG satsat mycket på video. Du kan spela in i 4K och när vi filmar och går samtidigt är det tydligt att  bildstabiliseringen hör till de absolut bästa som hittat in i en mobilkamera. Istället för skakningar får du snygga kameraåkningar som ser riktigt proffsiga ut. LG har också satsat mycket på att göra det enkelt att dela bilder och filmer. Direkt när du tagit en bild dyker en Facebook-ikon upp i kameravyn så att du snabbt kan dela bilden till dina sociala nätverk som Facebook då eller andra du föredrar.