Kazam Thunder 2 4.5L

Första med 4G från Kazam

Tre nya mobiltelefoner har lanserats av nykomlingen Kazam, varav en av dem är tillverkarens första med 4G.

Publicerad Uppdaterad

Den nya 4G-telefonen heter Kazam Thunder 2 4.5L och är en av flera telefonen i den nya serien av lurar. Kazam lanserade sina första telefoner i Sverige i höstas och då var man möjligen förvånad att ingen hade stöd för 4G.

“Efterfrågan på telefoner med LTE-kapacitet fortsätter att växa i hela Europa. Vårt tillkännagivande i dag visar att vi följer marknaden och är ett bevis på vår snabba reaktionsförmåga”, säger Kazams vd Michael Coombes, vilket i alla fall visar att de varit medvetna om bristen.

Utöver 4G-mobilen och en uppdatering av sin befintliga Trooper-serie med telefoner satsar man även på enklare modeller i form av Kazam Life. Den serien är inte smartphones utan riktar sig till en annan målgrupp. Telefonerna i Life-serien är utrustade med en speciell nödknapp som man kan trycka på för att snabbt komma i kontakt med en anhörig. Man ställer i förväg in fem kontakter och om man till exempel kommer till en telefonsvarare fortsätter telefonen istället att ringa nästa kontakt på listan.

Kazam Life

Som en del i Kazam Life-familjen finns även den vatten- och damm-tåliga Kazam Life R5 med IP67-certifiering. Den telefonen finns det dock inga övriga uppgifter om eller bilder på.

Kazam lanserade sina första telefoner under hösten 2013 och satte kanske framförallt spår genom att de erbjuder skärmskydd så att man skärmen utbytt om den skulle gå sönder. Kazam ska även kunna diagnostisera eventuella problem med telefonen på distans. Vårt test av Kazam Trooper X 5.0 visade framförallt att telefonen var långsam och att skärmen inte höll måttet i konkurrensen. Telefonerna ska säljas i hela Europa, men Kazam säger att varje lands prisnivåer och lanseringsdatum kommer att meddelas separat.

Fakta Kazam Thunder 2 4.5L
Mått: 136,5 x 67,5 x 11,5 mm
Vikt: 143,5 gram
Skärm: 4,5 tum, TFT, 480 x 854 pixel
Kamera: 8 megapixel, autofokus, video i 720 p
Uppkoppling: 4G
Pris: Ingen uppgift