Nya flaggskepp och nytt gränssnitt

Första officiella bilderna: På torsdag presenteras Xiaomi 14-serien

Xiaomi 14

Spås bli de första enheterna med Snapdragon 8 Gen 3 och företagets nya Androidbaserade Hyper OS.

Publicerad Uppdaterad

På torsdag, närmare bestämt den 26 oktober, kommer Xiaomi att hålla en presentation där man kommer att presentera sina två nya flaggskepp Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Pro. Det kommer att bli de första enheterna som använder företagets Android 14-baserade Hyper OS.

De har naturligtvis inte gått ut med några officiella specifikationer, men i en serie meddelanden på Weibo visar bekräftar Xiaomi vissa specifikationer och presenterar en rad bilder på Xiaomi 14. Bilderna i sig visar att Xiaomi 14 har raka kanter och Xiaomi bekräftar att skärmen är på 6,36 tum, enligt bolaget själva perfekt för att enkelt kunna användas med bara en hand. Ramen runt skrmen är smal och skärmen i sig är platt, utan rundade kanter. 

Bildspel: Xiaomi 14, officiella bilder
Bildspel: Xiaomi 14, officiella bilder
Bildspel: Xiaomi 14, officiella bilder
Bildspel: Xiaomi 14, officiella bilder

På baksidan ser vi en kvadratisk kameramodul med rundade hörn och tre kameror i, samt en ledlampa. I posten som handlar om kameran säger Xiaomi att de använder en ny sensortillverkare och huvudsensorn uppger de har storleken 1/1,31. Xiaomi 13 använde en Sony-sensor så det Xiaomi menar med nya sneortillverkare kan innebära att de nu använder sensorer från Samsung istället. Som tidigare är det dock Leica som Xiaomi samarbetar med när det gäller färgkalibrering och linser.

Tidigare läckor, obekräftade uppgifter alltså, gör gällande att teleofnerna i Xiaomi 14-serien kommer att använda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 tillsammans med 16 gigabyte arbetsminne, upp till 1 terabyte lagring samt stöd för laddning med en effekt på 120W för Pro-versionen och 90W för den vanliga versionen.

Presentationen kommer primärt att handla om den kinesiska marknaden, en eventuell internationell presentation lär inte bli aktuell förrän någon gång efter årsskiftet.