Strax innan IFA 2013

"Galaxy Note 3 släpps 4 september"

Samsung Galaxy Note 3 kommer att lanseras under ett Samsung Unpacked-event 4 juli, det uppger en källa med insyn i frågan.

Publicerad Uppdaterad

Det har snart gått ett år sedan Samsung presenterade Galaxy Note 2 på IFA-mässan i Berlin. Det var övrigt på samma mässa som den första Galaxy Note gjorde premiär år 2011, så när det nu har dykt upp rykten om att nästa Galaxy Note-medlem ska lanseras på årets IFA-mässa kan detta räknas som högst troligt.

Uppgifterna om Galaxy Note 3 - som förvisso är obekräftade - kommer från en källa nära Samsung, uppger AndroidGeeks.

Rykte: Flexibel skärm

Ett av de mer intressanta rykten om Galaxy Note 3 är att telefon ska vara försedd med en flexibel amoledskärm på 5,99 tum. Resten av spekulationerna kring bjässemobilens hårdvara kan sammanfattas med en fyrkärnig Snapdragon 800-systemprocessork, 2 Gbyte i arbetsminne och en bakmonterad 13-megapixelskamera. 

Tidigare i våras gick Samsung ut med att man hade sålt tio miljoner exemplar av toppmodellen Galaxy S4 under den första månaden efter att telefonen släppts på marknaden. Men sedan dess har både JPMorgan och Morgan Stanley sänkt sina säljprognoser gällande Galaxy S4 för resten av året.

– Konsumenterna saknar anledningar att köpa S4:an eftersom den inte skiljer sig tillräckligt mycket från föregångaren Galaxy S3, säger analytikern Oh Sang Woo till affärstidningen Bloomberg.

Nu hoppas Samsung att en ny Note-enhet med töjbar skärm att fortsätta köpa prestandalurar från tillverkaren, uppger källor.