https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s3-lte-f-r-44-uppdatering-i-norge
557512
Nyheter
Sverige inom kort

Galaxy S3 LTE får 4.4-uppdatering i Norge.

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/samsunggs3.jpg?itok=D7YwKkwk', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/samsunggs3.jpg?itok=_yKcr9sq', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/samsunggs3.jpg', w: 2000, h: 1249, title: ' ' },]
Uppdaterad: Våra grannar verkar ha fått en uppdatering till Samsung Galaxy S3 LTE.

Förra veckan rapporterade vi att Samsung Galaxy S3 begåvas med Android 4.4.4 i Korea och undrade om den uppdateringen även skulle leta sig till svenska telefoner.

Uppdaterad 11:13
Nu har en läsare hört av sig och meddelat att en OTA-uppdatering (alltså en uppdatering som görs över mobilnätet och inte via kabel till dator och synkprogrammet Kies) landat i hans Galaxy S3 LTE som ger telefonen Android 4.4.4. Den lilla detaljen i sammanhanget är dock att läsaren i fråga är bosatt i Norge.

Om det gäller alla norska S3LTE-enheter eller bara via någon enskild operatör är oklart, men när vårt grannland nu har fått uppdateringen passade vi givetvis på att fråga Samsungs svenska PR-chef Rickard Andersson om läget och fick följande svar.

– Den senaste info vi har att dela angående uppdateringar finns här.

Alltså en hänvisning till Samsungs svenska sajt för uppdateringar av Androidtelefoner. Där står det tyvärr inget om den vanliga S3, men precis som den norska S3 LTE ska den svenska 4G-utgåvan av telefonen inom kort begåvat med Android 4.4.