https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s5-sl-pps-med-android-och-tizen-os
526785
Nyheter
Tidiga rykten om nästa toppmodell

"Galaxy S5 släpps med Android och Tizen OS"

Tidiga, obekräftade uppgifter hävdar att Samsungs nästa toppmodell kommer att släppas i två varianter: En med Android och en med Tizen OS.

Okej - nu är det dags att ta fram det stora saltkaret. En lansering av Galaxy S5 - eller vad Samsung nu är kommer att döpa sin nästa toppmodell - ligger åtskilliga månader bort.  

Enligt uppgifter kan Samsungs uppföljare till Galaxy S4 komma att släppas i två olika varianter. En av dessa ska köras med Android 4.4 KitKat, medan den andra drivs med Tizen OS, ett nytt mobilt operativsystem.

Bakom Tizen står framför allt Intel och Samsung, som plockat med sig delar från sina tidigare operativsystemförsök Bada och Meego. Tizen är främst tänkt för Samsungs budget- eller mellanklass-segment, vilket gör det osannolikt att vi ska få se en toppmodell som körs med operativsystemet.

Ska överge plasten till förmån för aluminium

Men ryktena om en Tizen OS-modell är inte de enda förhandsuppgifterna som cirkulerar om Samsungs nästa toppmodell. Enligt uppgifter till International Business Times ska Galaxy S5 vara utrustad med optisk bildstabilisering. Med tanke på att både Nokia och HTC försett sina toppmodeller med optisk bildstabilisator är detta rykte definitivt mer troligt än föregående.

Det spekuleras också i att Samsung planerar att överge sina plastskal till förmån för ett chassi bestående av en legering av magnesium och aluminium. Detta för att den framtida toppmodellen inte ska kunna anklagas för att se billig ut i jämförelse med prestandamodellerna från storkonkurrenterna Sony, HTC och Apple.

Mobil.se vill poängtera att ovanstående uppgifter består av obekräftade rykten, och att en lansering av Galaxy S5 förmodligen kommer att se tidigast våren 2014.

Relaterade artiklar