Mobilchefen DJ Koh bekräftar

Galaxy S9 offentliggörs på MWC i februari

Spekulationerna kring när Samsung kan tänkas offentliggöra sin nya flaggskeppsenhet Galaxy S9 (och därmed sannolikt också S9 Plus) kan nu upphöra. Detta då den koreanska elektronikjättens mobilchef DJ Koh nu avslöjat att S9 kommer att presenteras i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari.

Publicerad Uppdaterad

Det är i samband med en presskonferens på CES-mässan som Samsungs mobilchef DJ Koh nu avslöjat när Galaxy S9 kommer att offentliggöras. Och det blir inte under CES-mässan, vilket det har spekulerats om tidigare. I stället får vi vänta till Mobile World Congress i Barcelona, som drar igång officiellt måndagen den 26 februari. Givet att de flesta stora tillkännagivanden sker dagarna innan MWC drar igång på allvar, så är det inte omöjligt att vi får veta allt om Galaxy S9 lite tidigare än så. 

Kan ha visats för utvalda

Det är förstås inte omöjligt att Samsung redan har visat upp en tidig version av Galaxy S9 för exempelvis operatörer i samband med CES-mässan, men något offentliggörande blir det alltså inte. Galaxy S9 förväntas få en 5,7-tums Super AMOLED-skärm med upplösningen 1 440 x 2 960 pixlar, Qualcomms nya Snapdragon 845-chipp eller Samsungs egna Exynos 9810 beroende på marknad, arbetsminnepå 4 GB och en lagringskapacitet på 128 GB. 

Källa