1
1
https://www.mobil.se/nyheter/garmin-lanserar-nya-smartklockan-venu-sq
569258
Nyheter
falskt
Koll på hälsan

Garmin lanserar nya smartklockan Venu Sq

Ny smartklocka hjälper dig att registrera och analysera allt från träning till sömn och allt däremellan.

Garmin lanserar Venu Sq, en smartklocka som är designad för att användas dygnet runt.

Venu Sq har fler än 20 inbyggda sportappar för allt från pilates, yoga och styrketräning till löpning, simning och golf. Garmin har dock satsat på att göra den till betydligt mer än bara en träningsklocka, och lagt ner mycket utveckling på vardagshälsofunktioner. Den har bland annat en teknik som kallas Elevate som mäter pulsen flera gånger per sekund, dygnet runt. Detta kompletteras med funktioner som inkluderar sömnregistrering, registrering av din andning, att du får meddelanden vid onormal puls (hög och låg) och stressmätning. Skulle du behöva ta det lugnt finns fyra olika andningsövningar i klockan som hjälper dig att främja koncentration, minska stress och främja sömn.

Venu Sq finns i två versioner - standardversionen samt Music Edition där du kan hämta och lagra musik från tredjepartsleverantörer som Spotify, Amazon Music och Deezer direkt i klockan, så att du kan lyssna utan att behöva telefonen.

Tekniskt har Venu Sq-serien en rektangulär 1,3 tum stor pekskärm med en upplösning på 240 x 240 pixel Corning Gorilla-glas 3, en boett i lättviktsaluminium och silikonarmband. Enligt Garmin är batteritiden upp till 6 dagar i smartwatchläge och upp till 14 timmar i GPS-läge.

Venu Sq finns tillgänglig nu med ett riktigpris på 2399 kronor och uppåt beroende på modell.