Dags för den tredje generationen

Garmin presenterar smartklockan Venu 3

Garmin presenterar en ny generation i sin Venu-serie med amoled-skärm, ta emot samtal på handleden, och upp till 14 dagars batteritid.

Smartklockan finns i två modeller - Venu 3 som har en storlek på 45 millimeter, och den mindre Venu 3S (där S:et står för ”small”) som har en storlek på 41 millimeter. De har dessutom två olika storlekar på teckensnitten så att användaren kan välja antingen stor text eller mycket text på skärmen.

Skärmen på Venu 3 mäter 1,4 tum och är en amoled-pekskärm som skyddas av Corning Gorilla Glass 3 med en upplösning på 454x454 pixlar. Som smartklocka räcker batteriet i upp till 14 dagar.

Många av funktionerna i Venu 3 kretsar kring hälsa och träning med Garmins sedvanliga omfångsrika utbud av träningsfunktioner och hälsoövervakning. Bland de hälsorelaterade nyheterna finns bland annat en sömncoach som övervakar och kan ge förslag på hur du ska bära dig åt för att sova bättre. Det inkluderar att den även kan detektera tupplurar och inkludera dem i beräkningarna. En morgonrapport ger dig en översikt kring din sömn, behov av återhämtning, HRV-status med mera när du vaknar på morgonen, och kan även föreslå träningspass som är anpassade till användaren.

En av de större men mer nischade nyheterna bland träningsfunktionerna är att man introducerar ett rullstolsläge som bland annat registrerar daglig rullstolskörning med rullstolsspecifika sportappar och träningspass, aviseringar om att ändra viktfördelning med mera.

Bland övriga funktioner återfinns möjligheten att betala trådlöst med Garmin Pay, inbyggd mikrofon och högtalare för att kunna hantera mobilsamtal direkt på handleden, och att klockan fungerar med både Android och Ios.

Garmin Venu 3 och Venu 3S finns tillgängliga nu med en prislapp på 6049 kronor upp till 6649 beroende på modell.