Nya smartklockor från Garmin

Garmin släpper Fenix 7 och en ny version av Epix

Bättre träningsfunktioner och längre batteritid med nya generationer av serierna Fenix och Epix.

Publicerad Uppdaterad

Garmin fortsätter att utveckla sina smartklockor och har nu presenterat två stycken nya versioner, närmare bestämt Garmin Fenix 7 och Garmin Epix.

Fenix 7 introducerat en rad olika nyheter och förbättringar jämfört med tidigare generationer, bland annat introducerar man en pekskärm parallellt med de vanliga knapparna. Det finns även ett kortkommando för knapparna för att låsa och låsa upp pekskärmen för att användare inte ska råka göra något av misstag vid äventyrliga aktiviteter.

Garmin Fenix 7.

Batteritiden när Fenix 7 används som smartklocka är upp till 18 dagar på en laddning. Om du väljer en modell med solceller kan batteritiden bli upp till 22 dagar om användandet inkluderar att vara utomhus i solsken.

Fenix 7-serien finns i tre storlekar - 42, 47 och 51 millimeter - med en skärm på 1,3 tum och en upplösning på 260x260 pixlar. Den finns även i tre olika modeller med en prislapp som börjar på 7499 kronor för standardmodellen.

Även andra generationens Garmin Epix har en pekskärm på 1.3 tum, men här handlar det om en amoled-skärm med en upplösning på 416x416 pixlar. Batteritiden när den används som smartklocka är upp till 16 dagar med skärmen alltid påslagen. 

Garmin Epix (2 gen).

Garmin Epix finns i tre olika modeller med en prislapp som börjar på 9699 kronor.

Både Epix och Fenix 7 har fått uppdaterade funktioner för satellitnavigering, bland annat att kunna hantera flera frekvenser vilket leder till bättre positionering även i besvärliga miljöer. De kan även visa högupplösta topografiska kartor som nu inkluderas konstadsfritt. Sensorerna på boettens baksida har uppdaterats med mer högupplösta modeller som tack vare fler sensorer effektivare kan läsa av vad som försiggår i handleden utan att vara lika beroende av vinkel eller närhet till kroppen som tidigare.

Både Garmin Fenix 7 och Garmin Epix (2 gen) finns tillgängliga på Garmins hemsida och snart även ute i butik.

Källa