1
1
https://www.mobil.se/nyheter/tva-nya-smartklockor-fran-garmin
571460
Nyheter
falskt
Dubbelt upp

Två nya smartklockor från Garmin: Vivomove Sport och Venu 2 Plus

Vivomove Sport och Venu 2 Plus – klockor med olika målgrupper.

Garmin presenterar två stycken nya smartklockor - Vivomove Sport och Venu 2 Plus – där företaget siktar in sig på två stycken relativt olika målgrupper.

Vivomove Sport är till utseendet ett analogt armbandsur med analoga visare, men är samtidigt en smartklocka med dold touchskärm som bara visar sig vid behov. För att inte visarna ska skymma informationen på den digitala skärmen så flyttar visarna på sig när du använder pekskärmen.

Batteritiden när den enbart används som analog klocka är upp till sex dagar, och upp till fem dagar om du använder den som smartklocka. Den visar aviseringar för inkommande samtal, sms, uppdateringar på sociala medier et cetera, och den kan användas med både Android och Iphone, men det är bara Android-användare som kan svara på sms via klockan. Den har inte någon inbyggd GPS, utan använder den som finns i den anslutna telefonen.

Eftersom det är Garmin innehåller den även en mänga olika funktioner för hälsomätning och träning. Hälsofunktionerna inkluderar bland annat body Battery som mäter dina energinivåer, stress- och sömnmätning, puls och andning, samt steg och förbrända kalorier.

Som träningsklocka har den profiler för bland annat yoga, styrketräning, pilates, konditionsträning och löpband, och sammankopplad med mobilens GPS registrerar den distans och tempo vid promenader, löprundor och cykelturer utomhus.

Garmin Vivomove Sport finns ute nu och har ett rekommenderat pris på 1949 kronor.

Garmin Vivomove Sport

Garmin Venu 2 Plus är en mer traditionell smartklocka med en boett på 43 millimeter i rostfritt stål med en amoled-skärm täckt med Corning Gorilla Glass 3. Batteritiden är upp till nio dagar i smartklockeläge och upp till 8 timmar med GPS och musiklyssning påslagen. Snabbladdning gör att 10 minuters laddning räcker till upp till en dags batteritid som smartklocka eller en timma med GPS + musik.

När det gäller träning och hälsa erbjuder den ungefär samma funktioner som Vivomove Sport, men Venu 2 Plus särskiljer sig med andra mer tekniska funktioner. Det inkluderar exempelvis att via klockan kunna använda telefonens röstassistent för att skicka sms, ställa frågor och använda andra röststyrda funktioner. Den är kompatibel med både Siri, Google Assistant och Bixby. Det fungerar även att ringa och ta emot telefonsamtal genom att trycka på en knapp på klockan.

Garmin Venu 2 Plus har ett rekommenderat pris på 4849 kronor och finns tillgänglig nu.

Garmin Venu 2 Plus