Ny klocka och nytt pulsband för kvinnor

Garmin vänder sig till kvinnor med nya produkter

Garmin Lily 2

Ett pulsband designat för kvinnor och en ny generation av smartklockan Lily är två nyheter från Garmin.

Garmin har presenterat två nya produkter där man främst vänder sig mot kvinnliga användare.

Den ena produkten en ny generation av Garmin Lily-serie och heter passande nog Lily 2 och finn si två versioner - Lily 2 och Lily 2 Classic. Den har en nättare design för att passa smalare handleder och har en LCD-skärm med 16 nivåers gråskala och en upplösning på 240x201 pixlar. Batteritiden ligger på upp till 5 dagar som smartklocka, och den har en rad olika profiler för träningsaktiviteter. Lily 2 har ett rekommenderat pris från 3349 kronor, medan Lily 2 Classic ligger från 3599 kronor.

Man släpper även en ny form av pulsband med namnet HRM-Fit som är anpassad för kvinnor. Själva pulsmätaren är som Garmins tidigare HRM-sensor. Skillnaden, och i det här fallet det som gör att den vänder sig främst till kvinnor, är att den inte har ett band som ska spännas runt bröstkorgen utan har clips för att fästa den direkt på en sport-BH. Det enda som krävs är en sport-BH med medel och hög support. Garmin HRM-Fit finns tillgänglig nu och kostar 1899 kronor.

Garmin HRM-Fit
Garmin HRM-Fit

Garmin meddelar också att man kommer att släppa en kraftigt uppdaterad version av sin app Garmin Connect, som fungerar som nav för företagets enheter när det handlar om statistik och redovisning av inhämtade data. För tillfället kommer den enbart att finnas som en testversion för att släppas senare i år. Den nya versionen kommer att få en enklare design som ska ge bättre överblick, för att i nästa steg göra det möjligt att dyka in bland mer specifika detaljer.

Garmin Connect Refresh
Garmin Connect Refresh