Knappfritt

Godkänt patent: Samsung kan ta bort fysiska knappar på Fold 3

Ett internationellt patent har godkänts för Samsung som verkar visa en teknik som låter dem dumpa fysiska knappar på kommande telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Ett nytt patent som just godkänts för Samsungs räkning så verkar det som om den nya Z Fold 3 kan komma att bli helt utan fysiska knappar. Istället för fysiska knappar verkar det som om det finns trycksensorer på sidorna.

Ritningarna verkar visa trycksensorer som sitter på båda sidorna och när telefonen är ihopfälld ser dessa sensorer ut att fungera tillsammans (som fyra knappar). När telefonen är uppfälld blir de åtta separata sensorer, men frågan är om de får olika funktioner då eller om det fortfarande krävs att man trycker på båda sensorerna för att det ska fungera. 

Patentet har nu godkänts internationellt, men har tidigare godkänts i Korea. Om det här betyder att de fysiska knapparna försvinner till Z Fold 3 eller om vi får vänta ytterligare återstår att se. Ett godkänt patent säger egentligen inte att funktionen garanterat kommer i framtiden, så det kan också vara så att Samsung väljer andra lösningar. 

Källa