https://www.mobil.se/nyheter/google-flaggar-for-langre-kontrolltider-av-nya-appar
568416
Nyheter
falskt
Längre kontrolltid

Google flaggar för längre kontrolltider av nya appar

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Google%20play%20topp.jpg?itok=OqO9MONh', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Google%20play%20topp.jpg?itok=cL1n9gOH', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Google%20play%20topp.jpg', w: 1300, h: 812, title: ' ' },]
De appar som vill in i Google Play men som kräver manuell kontroll kommer nu att få vänta längre på denna kontroll. Det meddelar Google.

För ett tag sedan meddelade Google att en kontroll av nya appar för Google Play skulle kunna komma att ta längre tid än tidigare. Då meddelade man att det kunde ta upp till tre dagar och sju dagar eller längre under speciella omständigheter. Nu har Google tydligen kommit till de speciella omständigheterna då de nu meddelar att det kan ta upp till sju dagar, eller mer,  att få appar kontrollerade.  

Bakgrunden är så klart situationen med coronaviruset. I USA har Google uppmanat all personal att arbeta hemifrån. Det gör att saker kommer att ta längre tid.

Vanligen är det främst appar som riktar sig mot barn som brukar kontrolleras extra noggrant, men sedan en tid tillbaka har Google sagt att de även kommer att kontrollera appar som kräver att få veta platsinformation. 

Vi kan nog vänta oss att det här kommer att pågå så länge pandemin är ett världsproblem.