Annons

Har gått under radarn

Google Glass är tillbaka – men bara i företagsvärlden

Foto: Giuseppe Costantino/Flickr
Foto: Giuseppe Costantino/Flickr

Google Glass är fortfarande att betrakta som en död produkt på konsumentsidan. Men Google har nu avslöjat desto mer om Google Glass EE, som används inom framför allt tillverkningsindustrin och som nu fått en rejäl prestandaboost.

Publicerad Uppdaterad

Google Glass försvann egentligen aldrig från företagssidan, även om produkten floppade som renodlad konsumentelektronik och till slut drogs in. I all tystnad har Google fortsatt utveckla produkten, och nu har flera detaljerade uppgifter om nya, moderna Google Glass EE (Enterprise Edition) offentliggjorts. Den nya versionen av glasögonen har fått en helt ny kameramodul med en sensor på 8 megapixlar (den tidigare låg på 5 megapixlar), bättre processor, batteri med bättre livslängd och snabbare wifi. Dessutom har man gjort teknologin helt frikopplad från Googles bågar, något som gör att konceptet fungerar med exempelvis säkerhetsglasögon och tredjepartsbågar. 

Många användningsområden

Google ska ha bett företagen som testat Google Glass i ett par års tid att vara diskreta och inte avslöja alltför mycket om produkten. Men nu har många av dem tagit steget från att varit en del av experimentverksamheten till att bli fullfjädrade kunder. Kunderna finns inom allt från jordbruksindustri och logistikverksamhet till vård- och läkemedelsföretag. 

Källa