https://www.mobil.se/nyheter/google-lagger-ned-inbox-appen-i-var
565881
Nyheter
Populär experiment-plattform går i graven

Google lägger ned Inbox-appen i vår

Googles experimentella e-post-app Inbox lanserades 2014 och har många fans. Men nu har Google meddelat att appen ska läggas ned, och användarna kommer från och med i april nästa år inte att kunna använda den mer.

Om man sitter på världens mest populära e-posttjänst och vill testa nya spännande funktioner, utan att för den sakens skull riskera att göra användarna irriterade, vad gör man då? Jo, man gör precis som Google gjorde 2014 och lanserar en alternativ e-post-app. Tanken med appen Inbox var just att testa nya och inte sällan rätt omvälvande funktioner, som hade riskerat att skrämma bort mer konservativa användare av den ordinarie Gmail-appen. Många av funktionerna som användarna gillade har sedan fått flytta ut i den ordinarie Gmail-appen, medan andra funktioner förblivit exklusivt förbehållna Inbox. 

Satsar nu på Gmail

Men Google väljer nu alltså att fokusera helt och hållet på den ganska nyligen omdesignade Gmail-appen. Inbox kommer därför att läggas ned helt och hållet från och med den sista mars 2019, något som lär göra den inbitna skaran Inbox-fans en aning bedrövade. Inte minst integrationen av påminnelser är en aspekt som kommit att särskilja Inbox från den ordinarie Gmail-appen. Men enligt Google har appen med tiden kommit att förlora sin roll som testbädd för ny funktionalitet, och är därför inte längre relevant. Efter den sista mars nästa år kommer den som försöker använda Inbox att hänvisas till den ordinarie Gmail-appen. 

Relaterade artiklar