Passerar en miljard

Google Messages passerar milstolpe – får nya funktioner

Googles framgångar med RCS gör att Googles Messages nu har passerat en miljard användare.

Publicerad Uppdaterad

Google arbetar hårt för att visa fördelarna med SMS-efterträdaren RCS (Rich Communication Services) och sin meddelandetjänst Google Messages. Google har länge lobbat för att Apple ska börja använda RCS och har till slut lyckats. Nu visar bolaget upp ytterligare framgångar och nu publicerar Google informationen att Messages har passerat milstolpen en miljard användare världen över, något som man firar med att ge meddelandetjänsten inte mindre än sju nya funktioner.

 1. Photomoji

Använd AI för att förvandla dina favoritbilder till reaktioner. Välj foto, välj det objekt som du vill förvandla till en Photomoji och tryck på skicka. Dina skapelser sparas på en särskild flik för återanvändning, och dina vänner i gruppchattar också använda din skickade Photomoji.

 2. Röststämningar, plus förbättrad ljudkvalitet

Röstmeddelanden får bättre kvalitet med bithastighet och samplingsfrekvens, men också möjligheten att välja mellan nio olika känslor för att ge extra eftertryck till ditt meddelande.

 3. Skärmeffekter

Skärmeffekter ger meddelanden mer med animationer av det du skriver om, som "it's snowing" eller "I love you". Enligt Google finns det fler än 15 olika effekter och uppmanar användare att försöka hitta allihop.

 4. Anpassade bubblor

Med nya Custom Bubbles kan du anpassa bubblors färg och bakgrunder för din konversation och den person du kommunicerar med. Det handlar inte längre bara om blått eller grönt.

 5. Effekter av reaktioner

Reaction Effects är ett tillägg till din meddelandeupplevelse som ger mer liv åt dina konversationer med en form av animerade känsloikoner. Om du svarar med en enkel ikon blir effekterna mer omfattande om det är någon av ikonerna 👍❤️ 😂😮😡👎💩🎉😠 eller 😢.

 6. Animerade emoji

Lägger till visuella effekter baserade på känsloikoner som du skickar.

 7. Profiler

Visar en skärm där användaren kan anpassa sitt användarnamn och sin bildinformation på en Android-mobil. Med Profiler har du möjlighet att anpassa ditt profilnamn och den bild som följer med ditt telefonnummer.