1
1
https://www.mobil.se/nyheter/google-slapper-flera-nya-android-funktioner-till-alla-anvandare
571305
Nyheter
falskt
Gäller telefoner med Android 6 eller senare

Google släpper flera nya Android-funktioner till alla användare

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Android%20Auto.png?itok=n9AqAxDg', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Android%20Auto.png?itok=sfP8DuOc', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Android%20Auto.png', w: 650, h: 390, title: ' ' },]
Android Auto i fokus, men det kommer även en del andra funktioner.

Google har inlett december med att släppa nya funktioner för Android, och det kan närmast beskrivas som en osorterad samling ditt och datt som man har börjar slussa ut till sina användare.

Tre stycken bilrelaterade funktioner är att Android Auto startar automatiskt när telefonen ansluter till bilens bluetooth, plus en uppspelningsknapp som alltid visas på hemskärmen i Android Auto för att börja spela musik. Mobiler som kör Android 12 kan nu även fungera som bilnyckel om du har en kompatibel BMW.

Ytterligare en Android Auto-funktion har presenterats men den kommer att släppas lite senare. Det handlar om smarta svar för Android Auto, så att assistenten kan använda fördefinierade svarsalternativ för att svara på inkommande meddelanden.

Bland de övriga funktionerna återfinns bland annat tre nya widgetar för hemskärmen (YouTube Music, Google Play Böcker samt Google Photos Personer och djur), Google Foto får nya minneskategorier som sorterar in foton i semestrar och högtider. Dessutom får Emoji Kitchen tusentals nya emoji-kombinationer via Gboard.

En mer teknisk funktion som också rullas ut är den att medgivanden för vad appar får göra kommer att nollställas om apparna inte används, och den funktionen introduceras för samtliga Android-versioner ända ner till Android 6.0. 

Funktionerna har redan börjat rullas ut men som vanligt kan det ta en stund innan alla användare får tillgång till dem.