Ikea Frekvens i butik 7 februari

Gratis tillbehör till Ikea Frekvens – om du har en 3D-skrivare

Lagom till att Ikea börjar sälja sina högtalare i serien Ikea Frekvens så släpps även tillbehör man själv kan skriva ut gratis.

Publicerad Uppdaterad

Teenage Engineering är det bolag som hjälpt Ikea att ta fram festhögtalarna Frekvens där riktigt prisvärt och bra ljud kombineras med lekfulla tillbehör och ljuseffekter. Vi testade kombinationen nyligen och fann både lekfullheten och kvaliteten på ljudet tilltalande. Särskilt då i förhållande till prislappen.

Nu, i samband med att Ikea den 7 februari börjar sälja Ikea Frekvens släpper Teenage Engineering en rad olika tillbehör, gratis. Det handlar om olika handtag, ställ och hjul så du kan rulla fram din ljudanläggning. Filerna som behövs för att skriva ut tillbehören är gratis att ladda ner och Teenage Engineering ger råd om du vill få prylarna i samma kulörer som de själva använder.

Den som inte har en egen 3D-skrivare rekommenderas att söka upp en så kallad makerspace, där du kan få använda en 3D-skrivare. Det finns på flera platser i Sverige, bland annat på högskolor eller drivs av föreningar. Teenage Engineering tipsar dock om att 3D-utskrift av de olika produkterna kan ta mellan 30 minuter och åtta timmar beroende på vilken det gäller, så det gäller att vara förberedd på det innan man sätter igång.