https://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-operat-rernas-b-sta-galaxy-s8-priser
563167
Nyheter
Leverans en vecka innan säljstart

Här är operatörernas bästa Galaxy S8-priser

Operatörernas priser på S8 och S8 Plus skiljer sig en hel del åt och om du jämför kan du spara en hel del pengar.

7990 respektive 8990 kronor kostar Samsungs nya toppmodeller S8 och S8 Plus om du väljer att betala kontant utan att samtidigt binda upp dig på ett mobilabonnemang. Tittar du på någon av prisjämförelsesajterna upptäcker du också att de flesta återförsäljare lagt sig precis på det priset. Hos mobiloperatörerna däremot är skillnaderna i prissättning betydligt större. 

Tabell: Operatörernas priser på Samsung Galaxy S8 och S8 Plus (klicka för att förstora)

Från 332 upp till 499 kronor

När vi tittar på operatörernas priser på Samsung Galaxy S8 skiljer de sig en hel del åt. Billigast är Tele2, men det beror delvis på att de enbart delar upp priset på en avbetalning över 24 månader och inte inkluderar något abonnemang med inkluderad data. Jämfört med att köpa telefonen kontant sparar man då 22 kr. Värt att påpeka är även att det enbart är befintliga kunder hos Tele2 som kan köpa telefonen utan att teckna ett abonnemang. Den som inte är Tele2-kund sedan tidigare kommer inte billigare undan än med 531 kronor per månad, då med ett abonnemang som ger 0,5 GB data i månaden.

Billigast med abonnemang är systeroperatören Comviq som erbjuder Samsung Galaxy S8 och ett abonnemang med 1 GB inkluderad data i månaden för 395 kronor per månad. Dyrast i jämförelsen är Telenor som för Samsung Galaxy S8 tar 499 kronor tillsammans med ett abonnemang som inkluderar 1,5 GB data. Operatören Tre har samma pris per månad, men är mer generösa med datamängden och inkluderar 6 GB.

Tidigare leverans

Flera operatörer erbjuder leverans av telefonen innan det officiella datumet för säljstart som är 28 april. Tele2 går längst och erbjuder leverans direkt hem vid midnatt den 20 april. Det förutsätter dock att du bor inom det område där det leveransalternativet är tillgängligt. Telia uppger att de börjar skicka ut telefonen den 20 april, att leveranstiden kan variera beroende på vilken leveransinformation man fått av kunden, men att de första kunderna ska få sina telefoner redan den 20:e april. 

Så jämförde vi

Prisuppgifterna är hämtade från operatörernas hemsidor och inkluderar det billigaste abonnemang som erbjuds för köp i kombination med S8 och S8 Plus. Som en följd av det skiljer sig också den inkluderade mängden data i tabellen. Alla månadskostnader oavsett om det inkluderas abonnemang eller inte baseras på 24 månader.