Smidigt

Här är Garmin Forerunner 735

Garmin gör återtåg till multisportklockorna med nya 735.

Publicerad Uppdaterad

Även om Garmins “kan göra typ allt”-klocka, Fenix 3 HR, även har stöd för multisportläge (tänk triathlon) var det ganska länge sedan Garmin släppte en dedikerad multisportklocka (Forerunner 920 senast).

Det har de ändrat på nu i och med släppet av Forerunner 735XT. Namnet till trots är det ingen budgetmodell av 900-serien, utan det enda som saknas därifrån är höjdmätaren. Annars finns alla träningslägen du kan önska dig med i paketet, tillsammans med stöd för appar via Garmins Connect IQ så att du kan lägga till fler sporter. Precis som de flesta av Garmins senaste enheter finns även en inbyggd optisk pulsmätare med i det hela. 

Likt de flesta andra Garmin-enheter numera får du även koppling till mobilappen Garmin Connect, aktivitetsmätare, notiser från telefonen och liknande.

Prislappen landar på ungefär 4500 kronor (ca 5000 med pulsband och ca 6000 med pulsbandet som stödjer simning), vilket är betydligt billigare än Fenix 3 HR. Så har du sneglat åt det här hållet ett tag, men tycker att Forerunner 235 är lite väl enkel och Fenix 3 HR för dyr kan det här vara ett intressant alternativ.