Släpps via Google Play

Här är Googles helt nya kameraapp

Sökjätten har fått ett helt omarbetat utseende - och nya funktioner.

Publicerad Uppdaterad

På torsdagen valde Google att släppa en helt omarbetad version av kamerappen som följer med till sökjättens egna Nexus- och Google Play-telefoner.

Det första som slår en är att appen har fått ett helt nytt utseende som är betydligt enklare och mer platt än tidigare. Den solfjädersliknande menyn som vi sett i de senaste versionerna av kameraappen är helt borta. Istället får du upp inställningsmenyn genom att svepa med fingret från skärmens vänsterkant. Du kommer till Galleriappen genom att använda en svepgest från höger till vänster sida av skärmen.

Flytta fokus med ny funktion

Förutom det uppdaterade utseendet har appen också fått ett helt nytt fotograferingsläge som kallas Linsoskärpa. I korthet innebär funktionen att det blir möjligt att flytta fokus i en bild - efter att den har tagits. 

Vid ett snabbtest kan mobil.se konstatera att Linoskärpa fungerar helt okej, men att läget känns begränsad i jämförelse med liknande funktioner som finns till Nokia-mobiler och till HTC One. Google uppger själva att den nya funktionen fungerar bäst om motivet du vill ha i fokus är inom två meter från linsen.

Google-version blir mindre viktig

En annan sak som är intressant med kamerauppdateringen är att den släpps via Play-butiken - och inte som en del av större mjukvaruupdatering från Google. Det betyder sannolikt att vi kommer att få se snabbare och fler uppdateringar än tidigare - och att Android-versionen som du har på din enhet blir mindre viktig.

Vi har sedan tidigare sett hur Google bland annat har flyttat ut Gmail- och Maps-apparna till Google Play, vilket har lett till att flera har kunnat ta del av uppdateringar snabbare när det inte längre är tillverkarna eller operatörerna som skjuter ut dem.

Men än så länge är det bara användare med Android 4.4 KitKat som kan installera den nya kameraappen. Länk till Google Play-butiken hittar ni här.

Vad tycker ni om Google Kamera? Lämna gärna kommentarer!

Källa