Gratis är gott

Här är gratisapparna till Galaxy S5

Samsung har avslöjat vilka premiumtjänster du får med på köpet när du skaffar en Galaxy S5. Det visar sig vara en hel del skoj.

Publicerad Uppdaterad

Sedan tidigare vet vi att Samsung brukar skicka med lite gratisprylar med sina telefoner. 50 gigabyte på Dropbox är nog den mest kända, men även Note-ägare brukar få ett års gratis användning av Evernote exempelvis.

Nu har Samsung gått ut med vilka tjänster som kommer att finnas med i det som numera kallas för Galaxy Gifts. Det är en lista för amerikanska marknaden, så allt kanske inte kommer till svenska ägare. Men räkna med att det mesta även kan hamna i svenska telefoner.

Runkeeper: Ett års premiumanvändning
Skimble: Sex månaders premiumanvändning
Wall Street Journal: Sex månaders premiumanvändning
Paypal: Specialerbjudanden och rabatterade priser från utvalda affärer
Lark: Ett års premiumanvändning
Mapmyfitness: Sex månaders premiumanvändning
Bloomberg Businessweek: 12 månaders prenumeration
Linkedin: Tre månaders premiumanvändning
EasilyDo Pro: Gratis nedladdning av appen
Cut the Rope 2: 10 dollar in game Credits
Box: 50 Gigabyte gratis i sex månader
Evernote: Tre månaders premiumanvändning
Blurb: Fem dollars kupong att handla för
Flick Dat: Gratis nedladdning av appen
Bitcasa: En terabyte gratis lagring i tre månader

Kul notis i sammanhanget är väl att Dropbox inte nämns alls den här gången och att molnlagringen är ersatt av betydligt kortare perioder hos Box och Bitcasa (Dropbox 50 gigabyte hade du i två års tid med tidigare enheter). Evernote-prenumerationen har även kortats ner till tre månader från ett år som det var tidigare.

Borträknat det ganska diffusa Paypal-erbjudandet handlar det alltså om 526 dollar i gratisprylar, eller närmare 3 400 kronor, som följer med Galaxy S5. Som tur är behöver du inte installera någon av apparna om du inte vill. Gör det telefonen mer eller mindre attraktiv för dig? Kommentarsfältet är ditt.