2000 kr

Här är Sonys nya hörlurar: Linkbuds S med brusreducering

Sony utökar sin serie hörlurar med ett nytt par Linkbuds. De har aktiv brusreducering till skillnad från de första Linkbuds, men ska för den skull inte ersätta toppmodellen WF-1000XM3.

Publicerad Uppdaterad

Linkbuds S är gjorda för att du ska kunna ha dem på dig längre stunder så på det sättet liknar de den första modellen Linkbuds, men den här nya modellen har alltså brusreducering och kan isolera dig från omvärlden istället för den helt öppna designen i Linkbuds där du ständigt hör vad som händer i omgivningen. Linkbuds S har dock en genomhörningsfunktion så du kan höra omgivningens ljud när du väljer det via mikrofoner. Det finns även en funktion som ska minska vindbrus. 

Kombinerar flera tekniker

Linkbuds S kombinerar flera av de egenskaper vi känner igen från Sonys tidigare headset. Sonys brusreducering som brukar vara marknadsledande finns här, men lurarna ska inte vara lika vassa som WF-1000XM3 som släpptes redan 2019 när det gäller just brusreducering. Möjligheten att isolera omgivningens ljud på det viset kombineras med Speak to Chat-funktionen där hörlurarna automatiskt ska pausa musiken när du pratar så att du till exempel kan beställa en kaffe eller prata med en förbipasserande obehindrat utan att ta av dig hörlurarna. Sony medger dock att funktionen även kan aktiveras av vibrationer från eltandborstar, rakapparater eller när du till exempel nynnar med eller hostar. Funktionen går i alla fall att inaktivera från Sonys app. 

Linkbuds S har även funktionerna där ljudet anpassas efter var du befinner dig, så att inställningarna anpassa beroende på om du sitter i ett tyst kontor eller på en bullrig buss med trafikljud runt omkring, är ute och joggar eller lagar mat. Lurarna är även förberedda för Bluetooth LE Audio, med särskilt låg fördröjning, passande för gaming, men det gräver en mjukvaruuppdatering som Sony ska släppa senare under 2022.

Lurarna har vidare stöd för Sonys högupplösta LDAC-ljud och Sony lovar att samtalsljudet också ska vara bra. De har stöd för Google Fast Pair och med Swift Pair ska det gå enklare att ansluta även till en Windows 10-enhet. Stöd finns även för Google Assistant förutsatt att du använder lurarna med en Androidtelefon som stödjer det och du styr hörlurarna med tryck på den lurarnas touchsensor.

Prislappen ska stanna på 2000 svenska kronor och lurarna som släpps i slutet av maj till försäljning kommer i färgerna vit, svart och beige.

Fakta Sony Linkbuds S

Typ: True Wireless med aktiv brusreducering
Vikt: ca 4,8 gram per öronsnäcka
Högtalarelement: 5 mm
Bästa överföringsteknik: LDAC, skalar även upp musik med DSEE Extreme
Batteritid: 6 timmar med brusreducering på, annars 9, upp till 20 timmar totalt med laddningsetuiet.
Vattentåliga: IPX4, klarar skvätt och svett
Pris: 2000 kr