Många tillverkare vill satsa på Qualcomms nya krets

Här är tillverkarna som bekräftar flaggskepp med nya Snapdragon 8 Gen 2

Mycket tyder på att nya Qualcomm-processorn blir en stor framgång.

Publicerad Uppdaterad

Efter att Qualcomm presenterade har en rad olika tillverkare gått ut med att de har för avsikt att använda den nya systemkretsen i kommande flaggskeppsmodeller.

Motorola har bekräftat att de kommer att använda systemkretsen i sin Moto Edge X40. Oneplus har gått ut med att deras Oneplus 11 satsar på kretsen, likaså Xiaomi med sina kommande Xiaomi 13-modeller. Bägge dessa kan komma att hinna lanseras redan före årsskiftet, men i så fall troligtvis enbart i Kina med en eventuell global lansering under 2023. Även Oppo kommer att använda Snapdragon 8 Gen 2 i sina kommande IQOO 11 och Red Magic 8 Pro.

En tillverkare som dock inte fanns med på listan när kretsen presenterades var Samsung, detta trots att tidigare läckt information har gett starka indikationer om att företagets kommande S23-modeller möjligtvis uteslutande kan komma att använda Snapdragon, och därmed i princip dumpa Samsungs egna Exynos-kretsar.

En möjlig förklaring till Samsungs frånvaro kan komma från läckaren Ice universe, som kommer med informationen att Samsung kan komma att få en egen version av Snapdragon 8 Gen 2 som kan komma att ha en högre klockfrekvens, och därmed vara snabbare, än standardversionen av systemkretsen.

Källa