Tyvärr bara aktuell för Kina

Här är Vivos nya flaggskepp Nex – näst intill kantfri och utan sensorpanel

Efter besvikelsen med Lenovos mer eller mindre sönderhajpade flaggskepp Z5 så kan vi nu konstatera att nästan motsatt förhållande råder när det gäller Vivo Nex.

Publicerad Uppdaterad

Om Lenovo Z5 inte lyckades infria förväntningarna på långa vägar, så är Vivos nya flaggskepp Nex däremot en befriande påminnelse om att man fortfarande kan bli positivt överraskad av en smartphone. Efter en kort – för att inte sägs näst intill obefintlig – förhandshajp så offentliggjordes telefonen vid ett event i Kina igår. Och det är en enhet som onekligen imponerar. Telefonen är baserad på konceptet Apex som Vivo visade upp redan i samband med Mobile World Congress i Barcelona tidigare i år, och det handlar således om en 6,59-tumstelefon vars frontstycke nästan helt och hållet utgörs av skärmen. På riktigt, den här gången. Det finns inte ens en sensorpanel i överkant, utan kameran fälls ut med en knapptryckning. Autentiseringen har man överlåtit till en fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Vi kan notera en minimal liten haka i nedkanten av telefonen, men annars är det verkligen skärm för hela slanten. 

Oerhört fina specifikationer

Glädjande nog handlar det dessutom om mycket mer än en telefon med en snygg framsida. Under skalet sitter ett Snapdragon 845-chipp, 8 GB arbetsminne och ett batteri med en kapacitet på hela 4 000 mAh. Vivo har dessutom dragit till med hela 256 GB lagringskapacitet och en dubbelkameralösning på bakstycket med upplösningen 20 + 5 megapixlar. Selfiekameran har en upplösning på 8 megapixlar och fälls ut på mindre än en sekund och åker autmatiskt tillbaka in under skalet på telefonen när bilden är tagen. Tyvärr fanns i skrivande stund ingen uppgift om skärmens upplösning, annat än att den ligger på minst 1080p.

Bara för Kina

Telefonen är i stora stycken det vi många gånger hoppats på vid flera av årets stora telefonlanseringar, men hittills inte fått. Tyvärr är enheten enbart avsedd för den kinesiska marknaden, åtminstone initialt. Där kommer priset att ligga på motsvarande cirka 6 700 kronor. Det återstår förstås att se hur bra telefonen är i praktiken, men det finns onekligen väldigt lite att klaga på vid en första anblick. Möjligen skulle skärmupplösningen kunna vara en akilleshäl, men eftersom vi inte sett telefonen i verkligheten så den saken omöjlig att bedöma. 

Källa