https://www.mobil.se/nyheter/hittar-r-tt-nu-ven-p-sj-n
335253
Nyheter
Eniro leder rätt i skärgården

Hittar rätt nu även på sjön

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/646866.jpg?itok=JQLtFQfx', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/646866.jpg?itok=dLiCysN1', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/646866.jpg', w: 320, h: 178, title: ' ' },]
Eniros nya Iphoneapplikation gör att du kan hitta affärer och annat under båtfärden. Färdigt att anävnda så snart isen försvunnit alltså.

Samtidigt som fartygen fastnar i isen ute på östersjön lanserar Eniro sin nya tjänst för att hitta till rätt ställe i skärgården. På Eniro är man snabba med att säga att den nya applikationen På sjön inte är en applikation som hjälper dig navigera på sjön. Så avancerat är inte programmet, så du måste fortfarande ha sjökort och annat för att ta dig fram.

Gratisapplikationen ska alltså bara vägleda dig till företag ute i skärgården, allt från bensinmackar till restauranger, naturhamnar, varv och mataffärer. Applikationen finns endast för Iphone och då bara för modellen Iphone 3GS eftersom det är den enda Iphone som har den inbyggda kompass som krävs för funktionen. Även Eniros vanliga Iphoneapplikation har information från sjön, men även den är tänkt som ett planeringsverklig och inte för navigering på sjön.

När man testar På sjön-applikationen i telefonen ser man sin omgivning genom kameran i övre delen av skärmen och en karta på den undre halvan. Med hjälp av så kallad Augmented Reality får man på kameravyn upp pilar som visar var till exempel de närmsta bensinmackarna befinner sig.

Det fungerar bra, även om jag inte kunnat testa det på allvar ute i skärgården. Tjänsten täcker enligt Eniro hela den svenska kusten samt Gotland, Öland, Vänern, Vättern, Mälaren och Hjälmaren.

Relaterade artiklar