https://www.mobil.se/nyheter/hmd-global-bekraftar-forsta-nokia-med-5g-och-bond-samarbete
568357
Nyheter
Gott om tid för förberedelser

HMD Global bekräftar första Nokia med 5G och Bond-samarbete

● BILDSPEL
Nokias första 5G-mobil får en roll i nästa Bond-film.

Det är samtidigt som nyheten kom om att den kommande Bond-filmen får uppskjuten premiär som HMD Global meddelar att de är officiell samarbetspartner till filmen. Den nya Bond-filmen No Time to Die skulle haft premiär 31 mars, strax efter HMD Globals planerade lansering, men nu är filmens premiär istället framskjuten till november med anledning av det nya Corona-virusets spridning.

Nedstängda biografer

HMD Global har aviserat att man lanserar nya telefoner den 19 mars i London. Den lanseringen inkluderar bolagets första 5G-telefon har man nu bekräftat och dessutom en rad andra enheter. Nokias första 5G-telefon visas även i filmen och kommer förekomma i marknadsföring tillsammans med Lashana Lynch som spelar Agent Nomi. Bond-filmen i sig får dock alltså vänta till november. Beslutet är enligt filmbolaget fattat eftersom Kina stängt alla biografer med anledning av Corona-viruset och att andra berörda länder, till exempel Sydkorea, Italien och Japan berörs. Man är också rädd att fler länder kan påverkas framöver. 

De bilder som släppts på den nya 5G-telefonen avslöjar inte mycket, men utöver den kommer även Nokia 7.2 och den klassiska Nokia 3310 att figurera i filmen. HMD Globals produktchef Juho Sarvikas tar, åtminstone enligt egen utsago, filmens försening med ro och säger i ett uttalande att “vi nu har gott om tid att bygga upp vår förväntan inför den efterlängtade filmen” fram till premiären den 12 november, lagom till den amerikanska Thanksgivning-helgen.